Alle-om-Slachte Kuier

Aanmelden voor de 4e editie op 10 juni 2023

Deelnemen aan de 4e editie van de Alle-om-Slachte Kuier?
Schrijf je dan online in door te klikken op onderstaande link https://www.wandel.nl/evenementen/alleomslachtekuier4eeditie/
en dan via de groene pijl ‘Schrijf je in’


De Alle-om-Slachte Kuier is een wandelevenement dat wordt georganiseerd door een commissie van de ‘Feriening foar Doarpsbelang Aldegea’ bestaande uit bestuursleden van Doarpsbelang, aangevuld met vrijwilligers van o.a. de Avond4Daagse en de Kulturele Kommisje Aldegea. De start en finish zijn bij het multifunctionele centrum ‘de Gearrin’. De route is iedere keer anders, wel wordt er gebruik gemaakt van bestaande wandelpaden in Oudega, o.a. het ‘Dichterspaad’.

De kuiertocht wordt eens in de 2 jaar georganiseerd en kent drie afstanden: een route van 21, 10 of 5 kilometer, die langs de mooiste plekjes in en rondom het dorp leidt. Deelnemers worden tijdens de tocht in de watten gelegd door diverse horecaondernemers uit het dorp met lekkere hapjes en drankjes tegen een kleine vergoeding. Langs de route kunnen de wandelaars bovendien smullen van diverse culturele en muzikale traktaties.

De eerste editie vond plaats op zaterdag 24 juni 2017; de tweede editie op zaterdag 23 juni 2018 en de derde editie op zaterdag 23 juni 2019.

Informatie is ook te vinden op de Facebooksite Wandeltocht Oudega


  • foto's alle-om-slachte 2017

    Klik op de link en een .zip file download alle foto's
  • foto's alle-om-slachte 2018

    Klik op de link en een .zip file download alle foto's
  • alle-om-slachte 2019

    Klik op de link en een .zip file download alle foto's
  • Klik op de link en een .zip file download alle foto's