Alle-om-Slachte Kuier

De Alle-om-Slachte Kuier is een wandelevenement dat wordt georganiseerd door een commissie van de ‘Feriening foar Doarpsbelang Aldegea’ bestaande uit bestuursleden van Doarpsbelang, aangevuld met vrijwilligers van o.a. de Avond4Daagse en de Kulturele Kommisje Aldegea. De start en finish zijn bij het multifunctionele centrum ‘de Gearrin’. De route is iedere keer anders, wel wordt er gebruik gemaakt van bestaande wandelpaden in Oudega, o.a. het ‘Dichterspaad’.

De kuiertocht wordt eens in de 2 jaar georganiseerd en kent drie afstanden: een route van 21, 10 of 5 kilometer, die langs de mooiste plekjes in en rondom het dorp leidt. Deelnemers worden tijdens de tocht in de watten gelegd door diverse horecaondernemers uit het dorp met lekkere hapjes en drankjes tegen een kleine vergoeding. Langs de route kunnen de wandelaars bovendien smullen van diverse culturele en muzikale traktaties.

De eerste editie vond plaats op zaterdag 24 juni 2017; de tweede editie op zaterdag 23 juni 2018; de derde editie op zaterdag 23 juni 2019 en de 4e editie op zaterdag 10 juni 2023.

Informatie is ook te vinden op de Facebooksite Wandeltocht Oudega


Klik op de link alle-om-slachte 2017 en een .zip file download alle foto'

Deze wandeltocht werd mede mogelijk gemaakt door:
Klik op de link alle-om-slachte 2018 en een .zip file download alle foto's

Deze wandeltocht werd mede mogelijk gemaakt door:
Klik op de link alle-om-slachte 2019 en een .zip file download alle foto's

Deze wandeltocht werd mede mogelijk gemaakt door:
Foto's zijn te vinden op de Facebooksite Wandeltocht Oudega

Foto's gemaakt door Patrick Veenhuis zijn te zien op de website 2wild.nl of te downloaden door op hier te klikken

Deze wandeltocht werd mede mogelijk gemaakt door: