Kindcentrum ‘De Diamant’

Kindcentrum ‘de Diamant’ Buorren 34f Oudega (Sm.) woensdag 13 juli 2022

Na sluiting van het schoolgebouw aan de Bourren 34a, op de laatste dag voor de zomervakantie 2022, is het Kindcentrum meteen in gebruik genomen door Kinderopvangorganisatie Vandaag. Na de zomervakantie heben ook de leerlingen van de samenwerkingsschool ‘de Diamant’ (onderdeel van Adenium) hun intrede genomen.

Op vrijdag 9 september 2022 werd het nieuwe Kindcentrum officieel geopend.
Wethouder Pieter van de Zwan, Greetje Veenstra lid van het College van Bestuur van Adenium en Albert Jan Tiemens als bestuurssecretaris en directeur Serviceburea Adenium, voerden het woord.
De openingshandeling werd vervolgens verricht door twee onhandige , maar vindingrijke, klussers Buurman & Buurman samen met Margriet Reatsch, directeur van het Kindcentrum.

In het gebouw zijn de samenwerkingsschool De Diamant en Kinderopvang Vandaag gevestigd; samen vormen zij het Kindcentrum. Op deze plek heeft ieder kind van nul tot twaalf jaar de kans om zich te ontwikkelen.

Het ontwerp van het gebouw is van VNL Architecten uit Grou en werd gebouwd door Bouwgroep Dijkstra Draisma.
Het heeft een open, uitnodigend karakter en past goed bij de doelgroep en de omgeving. Daarnaast is het zo duurzaam mogelijk gebouwd en kan het zich zelf van warmte en elektriciteit voorzien dankzij de tientallen zonnepanelen.

De kernwaarden van het kindcentrum zijn: ontwikkeling van talenten en persoonlijkheid, verbinding, aandacht / betrokkenheid en eigenaarschap. Kinderen wordt plezier, deskundigheid, veiligheid en geborgenheid in een uitnodigende en toegankelijke omgeving geboden.

Meer informatie is te vinden op de website: Kindcentrum De Diamant