Kunst & cultuur

Sjong- en willekoar de Alde Gea sjongers waard al oprjochte yn 1994 en it fleuriche koar sjongt, ûnder lieding fan harren muzikale tûzenpoat Willem Zijlstra, mei in soad nocht en wille allerhande Fryske lieten. De lieten binne meast bekende âlde Fryske ferskes en meisjongers út Fryslân sjongt, mar ek sels skreaune, as yn it Frysk oersette lietsjes. Guon ferskes wurde útbyld mei lytse sketskes. De Alde Gea sjongers fersoargje in jûnfoljend program, mar binne ek foar koarte skoftkes yn te hieren. De Alde Gea sjongers ha ek in CD, troch de tiid hinne. Dizze is te keap by Lonny Kleinhuis, till.: 0512-371407
Email adres: w.welling38@hetnet.nl

Elke maandag middag, maandag avond, dinsdag middag en donderdag middag zijn de deelnemers aan het schillderen in de wellingbar.
Email adres: dorpsarchiefaldegea@hotmail.com
Website: http://www.stichtinghattumdevries.nl
Email adres: bestuur@apollo-foarut.nl
Website: http://www.apollo-foarut.nl
Locatie: MCF de Gearrin
Email adres: info@looftdenheeroudega.nl
Website: http://www.looftdenheeroudega.nl

Graag willen we ons even aan u voorstellen; In het Zuidoosten van Friesland ligt Oudega, een kunst- en cultuurminnend dorp. De thuisbasis van muziekvereniging "Looft den Heer". Een elkaar inspirerend club muzikanten die ook blazers uit de regio aan zich weet te binden. Ieder jaar staat ons fanfareorkest garant voor deelname aan verscheidene dorpsactivitieten en het geven van minstens drie concerten.

Eén van de plaatselijke PKN kerken wordt dan omgebouwd tot concertzaal, compleet met prachtig decor, want behalve het oor, wil het oog ook wat, of niet soms. We proberen de concerten zo samen te stellen dat we met de muziek een groot aantal luisteraars bereiken en dat de jeugdleden enthousiast mee doen.

"Als je meer wilt weten 'over ons', lid wilt worden of wilt leren blazen, dan moet je gewoon langskomen op dinsdagavond. Dan repeteren we vanaf 19.30 uur in MFC De Gearrin, Buorren 34c in Oudega

Wie weet tot ziens op dinsdagavond of bij een van onze concerten.
Het was in 1997 voor de eerste keer in Oudega dat wij een openluchtspel opgevoerd hebben. Sterker nog het was de eerste keer in Smallingerland en het was een daverend succes!
De dansgroep is bezig in De Skipperssael op elke donderdagmiddag van 13:30 tot 14:45. Nieuwe leden zijn van harte welkom en de eerste twee lessen zijn gratis. Het is een erg gezellige groep.