24 juni 2017 Alle om Slachtekuier

Oudega Smallingerland organiseert op 24 juni een eigen ‘Kleintje Slachte’.  Deelnemers kunnen kiezen uit een route van 10 of 21 kilometer. Beide routes nemen de wandelaars mee langs verschillende dichterspanelen, waar werk van diverse dichters te lezen is. “De Alle om Slachte Kuier is daarmee meer dan een wandeltocht. Het is een culturele gedichtenkuier omlijst met muziek.”

Vorig jaar werd de vijfde editie van de Slachtemarathon gehouden en volgend jaar is er een speciale editie vanwege Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Maar wat moeten fanatieke wandelaars in dit tussenliggende jaar? Geen nood: in Oudega Smallingerland organiseren ze op 24 juni een eigen ‘Alle om Slachte Kuier’.

De eerste editie van de Alle om Slachte Kuier op zaterdag 24 juni draagt de naam van de weg waar het in deze wandeltocht om draait: de Alle om Slachte. Een smalle klinkerweg, die wandelaars door het kenmerkende Wâldske coulisselandschap voert. Bovendien een leuke woordspeling die verwijst naar grote broer de Slachtemarathon. “In het tussenliggende jaar is de Alle om Slachte Kuier de ideale wandeltocht om fit te blijven in aanloop naar 2018”, vertelt de organisatie. “Een Kleintje Slachte, als het ware.”

Opgave voor deelname

Start en finish zijn bij het nieuwe MFC De Gearrin, waar de wandelaars aan het eind van de tocht een warm onthaal krijgen.
Basisschoolkinderen kunnen onder begeleiding gratis deelnemen en van volwassenen vragen wij bij de start een kleine bijdrage van 3 euro.
Deelnemers dienen zich van tevoren op te geven via wandeltochtoudega@gmail.com o.v.v. naam, adresgegevens, telefoonnummer en afstand.

Wandelen langs gedichten

Langs de route kunnen deelnemers genieten van het Friese landschap en al haar facetten. De tocht leidt langs smalle vaartjes, door dichtbegroeide bosstroken en over eeuwenoude polderdijken.
Gelegen aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen en te midden van uitgestrekte landerijen heeft het dorp daarmee de succesingrediënten voor een smaakvolle wandeltocht. “De kans om kennis te maken met de vele wandelroutes die door het gebied lopen”, benadrukt de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *