Sport

Zijn de gegevens niet correct weergegeven, ontbreekt uw voorziening of zijn er wijzigingen in contactgegevens? Laat het ons weten via dorpsbelang-aldegea.sm@hotmail.com

Locatie bij MFC de Gearrin Buorren 34-C
Het voor iedereen gratis toegankelijke beweegplein bevat zeven uitdagende beweegtoestellen en nodigt jong en oud uit om in beweging te komen. Zaterdag 2 april 2016 is het plein feestelijk geopend door de sportverenigingen uit het dorp.

Het beweegplein Oudega werd mede mogelijk gemaakt door steun van de gemeente Smallingerland, het Iepen Mienskipsfûns van de Provinsje Fryslân, het Oranje Fonds, het fonds Sluyterman van Loo, het Fonds Coöperatief Dividend van de Rabobank en woningbouwcorporatie Accolade.

Locatie Cafetaria & Eetcafé 'de Smidterij' Buorren 18
Contact Uilke Jongsma - telefoon: 06 48 00 43 10
Clubavond woensdagavond van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur

Club voor alle niveaus en leeftijden, mannen en vrouwen.
Kleine biljartvereniging die op woensdavond onderlinge wedstrijden speelt. Tijdens deze avonden is het altijd gezellig en vertellen de aanwezigen elkaar de laatste nieuwtjes, goed bedoelde adviezen en leuke anekdotes. Dit hoeft niet altijd waar te zijn als het maar een leuk verhaal is.
Onder het genot van een drankje en eventueel een hapje is het een geamuseerd samenzijn. Aan het einde van het seizoen is er een gezellig etentje waar de winnaars van de onderlinge competitie bekend worden gemaakt en de prijzen in ontvangst worden genomen.
Locatie eetcafé 'de Welling' Op 'e Wâl 4 - telefoon: 0512 37 14 16
Contact telefoon 0512 37 11 15
Contactadres Mounehoek 2 - telefoon: 0512 37 13 58
Facebook Aldegeaster Linedance squad Oefenen vrijdag van 22.00 - 22.00 uur in zalencentrum Op Dreef (zie data in Nijs fan Aldegea)
Kosten € 2,50 per keer
Contactpersoon Margriet Moltmaker
Email margrietmoltmaker@hotmail.com
Telefoon 06 54 94 68 83

Er is op dit moment geen leiding, er is geen beginners- of gevorderden groep, er wordt gezellig gedant. Via een scherm worden de dansen aangeleerd en iedereen is vrij om een leuke dans aan te dragen.

Ken je iemand die ons kan ondersteunen neem dan contact op met Margriet
Contact 0512 37 26 88
Locatie Cafetaria De Smidterij Buorren 18
Contactadres Gariperwei 19 - telefoon: 0512 37 26 88
Website Friese Darts Bond Fdb
Locatie bij de ingang van de Jonkersstee aan de ds. Carsjenssingel

De baan is vrij toegangelijk en voor iedereen gratis te gebruiken.
Locatie Sportzaal MFC de Gearrin Buorren 34-C
Email quick21.oudega@knkv.nl
Website Korfbalvereniging Quick'21
Facebook KV Quick Oudega

Locatie Westersânning 2 9216 XH Oudega - telefoon: 0512 37 16 43 of 0512 37 08 82
Email info@sanninghoeve.nl
Website Manege Sanninghoeve
Facebook Manege Sanninghoeve

We geven les op friese paarden en betrouwbare pony's, verzorgen menlessen, veel wedstrijden, buitenritten, ponydagen en hebben een bêd & brochje.

Manege Sanninghoeve is een veelzijdig bedrijf waar gezelligheid en sportiviteit centraal staat. Dus als je nu fanatiek wilt rijden of voor de gezelligheid wilt rijden maakt hier niet uit. Wij vinden het belangrijk dat mensen het bij ons naar hun zin hebben en met plezier veilig kunnen leren paardrijden of mennen.
Het Friese paard staat bij ons centraal. De paarden zijn door ons zelf gefokt en beleerd en sommige manegepaarden zijn in de wedstrijden uitgebracht. U mag natuurlijk ook uw eigen paard meenemen. Naast Friese paarden beschikken we ook over KWPN-ers en betrouwbare pony's.
We hebben twee rijhallen, waarvan één grote van 25x60 meter en een kleinere binnenbak van 18x50 en een grote buitenbak. Uiteraard is onze manege voorzien van een veiligheidscertificaat en hebben wij gediplomeerde instructeurs.
De Manege Sanninghoeve is gelegen aan de rand van Oudega (Smallingerland) in het prachtige natuurgebied aan de rand van nationaal park De Âlde Feanen. Vanuit de manege worden zomer's ook buitenritten georganiseerd door de mooie uitgestekte natuur. In de winter wordt er in de overdekte manege gereden.

Manege Sanninghoeve organiseert daarom veel activiteiten, zoals:
• onderlinge dressuurwedstrijden
• springwedstrijden en familiewedstrijden
• In de vakantie's houden wij ponydagen
• Buitenritten in de zomer
• en nog veel meer
Email muizegrijs@hotmail.com

Menvereniging Yn 't Túch is voor menners met een eigen paard in Oudega en omstreken.
In clubverband rijden we buitenritten, organiseren menreisjes en wordt er bij voldoende animo een menles aangeboden.
Locatie
Email psv.klaverkampruiters@gmail.com
Facebook de Klaverkampruiters

PSV de Klaverkampruiters (opgericht in 1975) is de rijvereniging en ponyclub voor iedereen met een 'eigen' paard en/of pony in Oudega (Sm.) en omstreken.
Locatie Sportzaal MFC de Gearrin Buorren 34-C
Email info@ikgymbijrso.nl
Facebook RSO Gymnastiek Vereniging

De vereniging is opgericht op 19 november 1984 en is een afsplitsing van Volleybal vereniging R.S.O.
R staat voor Recreatie - S staat voor Sport - O staat voor Oudega
De vereniging is aangesloten bij de K.N.G.U. (Koninklijke Nederlandse Gym Unie). Deze bond bestaat uit 5 districten. De vereniging hoort bij district Noord, zoals alle andere verenigingen van Friesland, Groningen en Drenthe. Friesland is nog eens opgesplitst in 4 rayons. De vereniging hoort bij rayon Zuid-oost. Een rayon vergadert 2x per jaar met afgevaardigden van alle verenigingen over het wel en wee van de wedstrijden. Iedere vereniging is verplicht om 3 jaar zitting te nemen in de rayon commissie.

De lessen worden gegeven door Wilma Bosma in de sportzaal van het MFC de Gearrin.

Lestijden woensdag
14.30 - 15.30 uur gym jongens en meisjes 2 - 5 jaar
15.30 - 16.30 uur gym jongens en meisjes 5 - 7 jaar
16.30 - 17.30 uur gym/turnen jongens en meisjes 7 - 9 jaar
17.30 - 18.30 uur selectie turnen
18.30 - 19.30 uur gym/turnen jongens en meisjes 10 jaar en ouder

Lestijden vrijdag
15.30 - 1.30 uur acrogym jongens en meisjes alle leeftijden
Locatie Sportzaal MFC de Gearrin Buorren 34-C 9216 WE Oudega
Email secretaris@volleybal-rso.nl
Website RSO Volleybal

Locatie sportterrein bij MFC de Gearrin Buorren 34-C 9216 WE Oudega
Email survivalrun.obp@gmail.com
Contact Martin van der Velde 06 27 44 14 96
Website Survivalrunvereniging OBP
lidmaatschap & trainingstijden zie website

Survivalrun is een veelzijdige buitensport, die hardlopen combineert met het nemen van hindernissen. Het is een uitdagende sport waarbij kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen belangrijk zijn. Want naast het lopen en nemen van hindernissen, speelt ook de ‘strijd tegen de elementen’ een belangrijke rol. Water, wind en temperatuur kosten extra kracht tijdens (het trainen voor) een survivalrun. En survivalruns en trainingen gaan het hele jaar door: hoe warm of koud het ook is, hoe hard het waait of regent!

Tijdens een survivalrun leg je een grotendeels onverhard parcours hardlopend af. Paden, sloten, bossen, weilanden en af en toe een stukje asfalt. Onderweg neem je natuurlijke en opgebouwde hindernissen. Natuurlijke hindernissen zijn bijvoorbeeld duikers, omgevallen bomen en water. De opgebouwde hindernissen kunnen balken, netten, touwen, pakladders en allerlei combinaties ervan zijn. Ook boogschieten, houthakken en kajakken kun je tegenkomen tijdens een survivalrun. (Bron: website Survivalrunbond)
Locatie Tennispark De Kreilen Buorren 34-B 9216 WE Oudega - telefoon: 06 21 22 61 58
Email info@tvdekreilen.nl
Website Tennisvereniging de Kreilen
Faebook TV de Kreilen

Sinds 1987 is TV de Kreilen de tennisvereniging van Oudega en omstreken.
In 2020 zijn we verhuisd naar het terrein achter het MFC in Oudega. Hier liggen nu naast de 2 tennisbanen (all weather kunstgras), 2 schitterende padelbanen.
Sinds 2021 is er een eigen clubhuis.
De Kreilen is een gezellige vereniging, waar jong en oud & van beginner tot gevorderde de kans krijgt om in vrije tijd, met veel plezier te kunnen padellen en tennissen.
Locatie Sportpark Douwekamp Healwei 0 9218 RH Opeinde - telefoon: 0512 37 19 56
Email info@vvont.nl
Website vv ONT
Facebook vv ONT
Facebook de Famkes van Ont

VV ONT staat voor voetbalvereniging Opeinde-Nijega-De Tike en is opgericht op 1 juni 1962 als algemene zaterdag voetbalvereniging.
Sportpark Douwekamp is rookvrij.
Locatie Op 'e Wâl Oudega Sm.

Havenmeester Geert Karsten Slotsingel 9 9216 WH Oudega
telefoon 0512 37 02 65 of 06 53 70 35 08
Email g.karsten@kpnplanet.nl of info@jachthaven-oudega.nl

De watersportvereniging beheert de voorzieningen in de haven en organiseert activiteiten. Samen met de havenmeester wordt ervoor gezorgd dat passanten goed terecht kunnen. De vereniging vertegenwoordigt de leden in het overleg met de gemeente (eigenaar van de haven) teneinde inrichting en faciliteiten te laten aansluiten op de wensen van de leden en overige gebruikers.