Brandweerpost Oudega

Volg de Brandweer Aldegea via hun eigen Facebooksite Brandweer AldegeaOp 1 november 2022 was er een bijzonder moment voor de Brandweer Oudega: ruim een maand operationeel en 5 uitrukken verder. Taart en mooie woorden van o.a. burgemeester Jan Rijpstra om hierbij stil te staan. De 66e post heeft een enthousiaste en kundige ploeg!
(ontleend aan Tweet Marinus van de Velde)


Nieuwe TankautoSpuit

Sinds 8 augustus 2022 heeft Brandweerpost Oudega de beschikking over een nieuwe TS (TankautoSpuit).
Met deze TS gaan zij binnenkort op uitruk. Maar voordat het zover is, moeten zij natuurlijk nog even wennen. Zowel aan de nieuwe TS als aan het materiaal dat er allemaal op en in deze TS zit en dat doen zij de komende weken, tijdens de oefenavonden.
Mocht u ze de komende weken ergens tegenkomen, kom gerust kijken naar wat zij aan het doen zijn. En heeft u vragen, dan is er altijd wel iemand die u te woord kan staan!


Brandweerkazerne

De brandweerkazerne aan de Gariperwei 30a is sinds zaterdag 11 september 2021 officieel in gebruik. De opening werd gedaan door burgemeester Jan Rijpstra. De kazerne aan de Gariperwei is tijdelijk en wordt voor de komende 5 jaar gebruikt. Als alles volgens plan verloopt, staat er over 5 jaar een nieuwe kazerne in het dorp. Wanneer de maatregelen het toelaten, komt er in de loop van 2022 jaar een open huis. Ploegleider is Hedzer-Anne Geerligs.