Wonen in Oudega

Verkoop appartementen in ‘De Nije Hoop’ gestart

Midden in het hart van Oudega wordt, op de locatie van de voormalige zuivelfabriek, het appartementencomplex ‘de Nije Hoop’ gerealiseerd.

De Nije Hoop ligt aan de haven van Oudega en bestaat uit 10 appartementen op de 1e en 2e verdieping van het nog te bouwen complex. De appartementen hebben 2 of 3 slaapkamers en een zonnig balkon met uitzicht op het nog aan te leggen meer van Oudega. Op de begane grond bevinden zich 10 garageboxen en de bergingen van de appartementen, de overige ruimte op de begane grond is bestemd voor commerciële ruimte. De prijzen varieren tussen € 325.000,– tot € 450.000,– v.o.n.

Voor meer informatie verkoop appartementen klik hier, voor meer informatie verkoop commerciële ruimte klik hier


Kavels waterwoningen verkocht

De door de gemeente Smallingerland aangeboden kavels voor de vier waterwoningen bij de haven zijn verkocht.


Wonen in een voormalige Kunstmestloods

Bouwbedrijf Kleinhuis, eigenaarvan de voormalige kunstmestloods aan de Op ‘e Wâl, hecht veel waarde aan het voortbestaan van historische en beeldbepalende karakteristieke gebouwen in Oudega en vanuit die ideologie is het uiterlijk van de loods behouden. In de loods zijn 4 huurwoningen gerealiseerd die geschikt zijn voor een belangrijke doelgroep waar op dit moment weinig woningen voor beschikbaar zijn, namelijk starters, senioren en alleenwonenden uit Oudega. De woningen zijn duurzaam, gasloos en energiezuinig gebouwd. Op maandag 5 juli 2021 kregen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning.


Woonkavels op de plek van SWS de Diamant

Op de plek waar nu de school SWS de Diamant is gevestigd (Buorren 34a) worden ook nieuwe woningen gebouwd. De planning is dat, nadat de school is verhuisd naar haar nieuwe onderkomen, het huidige schoolgebouw zo snel als mogelijk wordt gesloopt. Uiteraard is dit afhankelijk van verschillende uitkomsten van onderzoeken (zoals bijv. vleermuisonderzoek, asbestonderzoek) en procedures.

De woonkavels en de kavel voor een praktrijkruimte op de plek van de oude school worden vermoedelijk in het derde kwartaal van dit jaar in de verkoop gebracht.


Zoek je een huurwoning in Oudega?

Er zijn 134 sociale huurwoningen (rijwoningen en 2^1 kapwoningen) in Oudega, allen in bezit van Accolade. Het merendeel (94%) van de huurwoningen behoort tot het goedkope / betaalbare segment. 

Wanneer je 18 jaar of ouder bent kun je je inschrijven als woningzoekende voor een huurwoning in Fryslân. Zodra je ingeschreven staat, bouw je inschrijfduur op. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe meer kans je maakt op een woning.
Start inschrijving: klik hier. Heb je de inschrijving afgerond? Dan ontvang je een e-mail als bevestiging van je inschrijving. Houd je gegevens actueel. Wijzigingen kun je eenvoudig doorvoeren via FrieslandHuurt.nl.

Wat heb je nodig?

  • Een e-mailadres en ongeveer tien minuten tijd om je gegevens in te voeren en een zoekprofiel aan te maken. Je hebt een actief e-mailadres nodig om op woningen te reageren.
  • De meest recente inkomensverklaring van de Belastingdienst van alle bewoners die ouder zijn dan 18 jaar. Dit geldt niet voor meeverhuizende kinderen. Dit formulier kun je opvragen door in te loggen met je DigiD op de website van de belastingdienst. Of bel 0800 0543.