Wonen in Oudega

3 Bouwkavels te koop aan de Buorren

Aan de Buorren (nr. 34a, locatie voormalige lagere school) wordt door de Gemeente Smallingerland een bouwkavel voor een praktijkruimte en twee bouwkavels voor vrijstaande woningen gerealiseerd.
Alle kavels mogen in eigen beheer worden bebouwd met resp. een praktijkruimte en/of een woning. Randvoorwaarden zijn van toepassing.
De genoemde prijs voor de praktijkruimte is een  minimumprijs, de prijzen voor de woningenbouwkavels zijn vaste prijzen en zijn daarmee niet onderhandelbaar.

Bouwkavel 1: bestemd voor praktijkruimte
De oppvervlakte is 828 m2 en de minimale prijs is € 100.000,– exclusief BTW en kosten notaris & kadaster.
Bouwkavel 2: bestemd voor woning
De oppervlakte is 824 m2 en de koopprijs is € 160.680,– exclusief BTW en kosten notaris & kadaster.
Bouwkavel 3: bestemd voor woning
De oppervlakte is 687 m2 en de koopprijs is € 133.965,– exclusief BTW en kosten notaris & kadaster.

Voor meer informatie klik op hier.


Woningen te koop

Kijk op funda.nl door op hier te klikken


10 appartementen in ‘De Nije Hoop’

Midden in het hart van Oudega wordt, op de locatie van de voormalige zuivelfabriek, het appartementencomplex ‘de Nije Hoop’ gerealiseerd.

De Nije Hoop ligt aan de haven van Oudega en bestaat uit 10 appartementen op de 1e en 2e verdieping. De appartementen hebben 2 of 3 slaapkamers en een zonnig balkon met uitzicht op de vernieuwde haven en het nog aan te leggen meer van Oudega. Op de begane grond bevinden zich 10 garageboxen en de bergingen van de appartementen, de overige ruimte op de begane grond is bestemd voor commerciële ruimte. De bouw is eind september 2022 gestart, verwachte opleveringsdatum is oktober 2023.


Kavels waterwoningen verkocht

De door de gemeente Smallingerland aangeboden kavels voor de vier waterwoningen bij de haven zijn verkocht.


Wonen in een voormalige Kunstmestloods

Bouwbedrijf Kleinhuis, eigenaarvan de voormalige kunstmestloods aan de Op ‘e Wâl, hecht veel waarde aan het voortbestaan van historische en beeldbepalende karakteristieke gebouwen in Oudega en vanuit die ideologie is het uiterlijk van de loods behouden. In de loods zijn 4 huurwoningen gerealiseerd die geschikt zijn voor een belangrijke doelgroep waar op dit moment weinig woningen voor beschikbaar zijn, namelijk starters, senioren en alleenwonenden uit Oudega. De woningen zijn duurzaam, gasloos en energiezuinig gebouwd. Op maandag 5 juli 2021 kregen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning.


Zoek je een huurwoning in Oudega?

Er zijn 134 sociale huurwoningen (rijwoningen en 2^1 kapwoningen) in Oudega, allen in bezit van Accolade. Het merendeel (94%) van de huurwoningen behoort tot het goedkope / betaalbare segment.
Accolade mag de woningen alleen passend toewijzen!

Wanneer je 18 jaar of ouder bent kun je je inschrijven als woningzoekende voor een huurwoning in Fryslân. Zodra je ingeschreven staat, bouw je inschrijfduur op. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe meer kans je maakt op een woning.
Start inschrijving: klik hier. Heb je de inschrijving afgerond? Dan ontvang je een e-mail als bevestiging van je inschrijving. Houd je gegevens actueel. Wijzigingen kun je eenvoudig doorvoeren via FrieslandHuurt.nl.

Wat heb je nodig?

  • Een e-mailadres en ongeveer tien minuten tijd om je gegevens in te voeren en een zoekprofiel aan te maken. Je hebt een actief e-mailadres nodig om op woningen te reageren.
  • De meest recente inkomensverklaring van de Belastingdienst van alle bewoners die ouder zijn dan 18 jaar. Dit geldt niet voor meeverhuizende kinderen. Dit formulier kun je opvragen door in te loggen met je DigiD op de website van de belastingdienst. Of bel 0800 0543.

Passend toewijzen

Van welk inkomen wordt uitgegaan bij het toewijzen van een woning?
Dit is het geregistreerde inkomen van de belastingdienst van het voorafgaande jaar. Dit inkomen kunt u vinden op de inkomensverklaring wat u kosteloos bij de belastingdienst op kunt vragen. Het gaat om het inkomen van alle volwassenen samen. Het inkomen van meeverhuizende kinderen wordt niet meegenomen. Ook niet als deze kinderen ouder zijn dan 18 jaar.

Waar kan ik een inkomensverklaring opvrangen?
Een inkomensverklaring vraagt u kosteloos aan bij de Belastingdienst via het gratis telefoonnummer (0800) 05 43. Houd uw BSN-nummer en dat van uw medebewoners bij de hand. De Belastingdienst stuurt uw inkomensverklaring binnen vijf werkdagen toe. Ook kunt u bij de belastingdienst direct een inkomensverklaring downloaden door in te loggen met uw DigiD.

Waarom worden de woningen passend toegewezen?
De overheid wil voorkomen dat huishoudens met een laag inkomen in een dure woning gaan wonen. Daarom moet uw inkomen voortaan passen bij de huurprijs. Passend toewijzen moet het scheefwonen voorkomen. Daarnaast voorkomt het, dat het Rijk teveel aan huurtoeslag uitgeeft.